H Barnes & Noble παρουσιάζει το νέο Nook tablet


O ανταγωνισμός στην κατηγορία των tablets ολοένα και αυξάνεται. Με τη σειρά της η Barnes & Noble παρουσίασε στις HΠΑ την δική της εκδοχή. Ο λόγος για το ολοκαίνουργιο Nook tablet που έρχεται με ανεβασμένη διάθεση και όρεξη να κάνει στην άκρη τους αντιπάλους του. Το πολλά υποσχόμενο tablet ζητά από τον υποψήφιο αγοραστή του μόλις 250$ και σ'αυτή τη τιμή περιλαμβάνει σχεδόν τα πάντα.

Διπύρηνος επεξεργαστής στο 1Ghz, οθόνη αφής IPS με ανάλυση 1024x600pixels, 1GB RAM και 16GB διαθέσιμα για αποθήκευση δεδομένων είναι τα standar χαρακτηριστικά της συσκευής. Με λειτουργικό Android στην έκδοση 2.3 Gingerbread, σύνδεση WiFi, δυνατότητα αναπαραγωγής video στα 1080p και επέκταση μνήμης μέσω microSD δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τον ανταγωνισμό.


Ωστόσο σαν αρνητικό μπορούμε να δούμε τη μη -πλήρη- υποστήριξη του Android Market παρ'όλα αυτά η αδυναμία αυτή καλύπτεται από τα προεγκατεστημένα Netflix και Hulu Plus για του λάτρεις των videos. Επίσης 2.5 εκατ. τίτλοι βιβλίων, 250 περιοδικά καθώς και comics από γνωστές εταιρείες του χώρου είναι στη διάθεση του κατόχου, εύκολα και γρήγορα.

Φυσικά η ενσωματωμένη μπαταρία του παρέχει αυτονομία 11.5 ωρών για διάβασμα βιβλίων ή 9 ώρες για παρακολούθηση βίντεο.

Το Nook tablet θα βρίσκεται από την επόμενη εβδομάδα στην αγορά των ΗΠΑ με την προαναφερθείσα τιμή.

Σχόλια