Nokia 808 PureView, 41 megapixels και τα μυαλά στα κάγκελα!

Και αυτό το περιμέναμε! Αλλά η κάμερα εκπλήσσει και τον πιο αδιάφορο! Σαραντά ένα megapixels παρακαλώ, έτσι για να το καταλάβουμε καλύτερα. Η Νokia αποδεικνύει πoια είναι με το 808 PureView. Θέτοντας πολύ ψηλά τον πήχη το νέο φιλανδικό smartphone παρουσιάζεται επίσημα και αναμφίβολα τρελαίνει κόσμο!

Η κάμερα έρχεται από άλλο πλανήτη, φυσικά για τα δεδομένα των smartphones και τα οπτικά της Carl Zeiss έρχονται για να δώσουν επάξια τον τίτλο του διαδόχου μετά το Nokia N8. Ξεκινώντας όμως με τα χαρακτηριστικά το 808 PureView είναι ένα Symbian Belle smartphone (ίσως και το τελευταίο) με επεξεργαστή single-core στο 1.3Ghz, οθόνη 4-ιντσών ClearBlack AMOLED (360 x 640 pixels), 512MB RAM και 16GB (+microSD) αποθηκευτικό χώρο.


Όσον αφορά όμως το «φλέγον» χαρακτηριστικό που είναι η κάμερα εδώ έχουμε τεχνολογίες της Carl Zeiss που φτάνουν σε άλλο επίπεδο το smartphone. 41 «αγνά» megapixels (f2.4) για λήψη φωτογραφιών με υπεράριστη ποιότητα και όχι μόνο. Φυσικά για ευκολότερη διαμοίραση αυτών των λήψεων η Nokia προσφέρει άμεση μετατροπή των φωτογραφιών σε 7 ή 5 megapixels μέσω ειδικού software. Eπιπλέον XENON flash για φωτεινές λήψεις καθώς και LED συνοδεύουν τη κάμερα. Από την άλλη, είναι ικανή να καταγράψει και video ανάλυσης 1080p, παρακαλώ... στα 30fps, με 4x zoom και με ήχο επιπέδου CD χάρη στο βελτιωμένο μικρόφωνο! Απλά μαγεία...

Στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά εντοπίζουμε WiFi, HDMI, υποστήριξη DLNA και NFC, HSDPA 14,4Mbps, Α-GPS, Bluetooth 3.0 ενώ στις λεπτομέρειες το Corilla Glass «ντύνει» και παραλληλα προστατεύτει την οθόνη του κινητού.

Το Nokia 808 PureView θα κυκλοφορήσει τον ερχόμενο Μάϊο και θα πωλείται στην τιμή των 450€.



Σχόλια